Les lesions més típiques al món de l’escalada solen anar relacionades amb els canells i, concretament, als tendons i poden ser per sobrecàrregues d’exercici.

Al moment d’escalar, totes les articulacions del tren superior acaben molt castigades, especialment mans, canells i dits. És completament normal que qualsevol escalador que porti un temps practicant l’escalada, hagi patit lesions als canells.

Tendinitis

Les tendinitis apareixen perquè el tendó no es pot recuperar entre càrrega i càrrega perquè hem escalat diverses vegades seguides sense deixar el temps suficient de repòs. Quanta més dificultat en l’escalada, major probabilitat de patir aquest tipus de lesions.

El 80% dels escaladors aproximadament han patit alguna lesió greu que els ha fet parar i reposar durant un parell de setmanes. Entre aquests, existeixen cops en mans, dits, i canells així com fractures. La mitjana indica que es tenen 4,2 lesions cada 1.000 hores de pràctica d’escalada i la tendinitis és la lesió més comuna.

Altres factors que impliquen més possibilitats de patir lesions són el temps, estiu o hivern, l’edat i el nivell de l’escalada a practicar.

També influeix el tipus d’escalada, l’estrès psicològic i fisiològic en els quals fins i tot podem perdre l’autocontrol patint ansietat, segons alguns estudis.