Com el seu propi nom indica, un netejador de corda serveix para…netejar la corda d’escalada! 🙂

Sempre usem una funda per a la corda d’escalada i així evitar el contacte constant i directe amb la terra. El motiu és per no es colin els petits cristalls que conté la terra en el trenat de la corda i arribin a danyar l’ànima de la corda. Si això passa, reduirem molt la vida útil de la corda d’escalada.

Què és?

Aquí és on entra en joc un netejador de corda d’escalada. Realment què és? A simple vista veiem com un moll que té uns pèls a l’interior que, després del pas de la corda per l’interior, la manté neta.

Com funciona?

És molt senzill d’usar. Simplement cal introduir la corda d’escalada per un dels orificis del moll netejador i, mentre la corda va passant pel seu interior, els pèls que conté van netejant-la de tota la brutícia, cristalls i pols que va acumulant en el seu ús diari.

Aquest procediment es pot anar repetint quantes vegades sigui necessari sense problema, de fet, l’ideal és fer-ho cada vegada que usem la corda. És la millor forma de tenir sempre a punt i neteja la nostra corda d’escalada. A més, mentre es va netejant, podem anar inspeccionant la corda per veure si té algun dany o es troba en perfectes condicions.

Veureu com, en passar-ho pel moll, va deixant molt més pols i brutícia del que us haguéssiu imaginat mai. Per cert, usant el netejador de corda d’escalada, aconseguireu incrementar la vida útil de la pròpia corda.

Consells sobre quan canviar la nostra corda d’escalada

  • Ús freqüent + caigudes o vols: De 3 a 6 mesos
  • Ús freqüent + poques o cap caiguda: D’1 a 2 anys
  • Ús caps de setmana: De 2 a 3 anys
  • Ús ocasional: Entre 4 i 5 anys

És evident que, si la corda a simple vista es veu danyada, cal reemplaçar-la immediatament. També és important tenir en compte la data de caducitat de les cordes i és que, com a màxim, aguanten 10 anys.