Hi ha vegades que el grup de treballadors d’una empresa no funciona exactament com hauria i, per això, no s’aconsegueixen els resultats esperats o no es compleixen els objectius establerts. Això genera incertesa perquè el treballador no sap què s’espera d’ell i apareixen conflictes entre els mateixos, disminuint molt el rendiment individual i col·lectiu.

Aquesta baixa productivitat o falta d’organització acaben generant pèrdua de motivació i insatisfacció dels treballadors, acabant fins i tot amb les energies del lider i de tots els membres de l’empresa.

Com solucionar aquest problema? Genera team building

El team building no és més que una forma de generar el que la pròpia paraula indica: “Construcció d’equips”. Defineix un conjunt d’activitats per fomentar aquesta formació d’equip per millorar les relacions personals dins del grup de treballadors de l’empresa. És una eina capdavantera i essencial en el desenvolupament organitzacional que busca potenciar una capacitat com a objectiu: Millorar la confiança, integració, cooperació, tolerància, honradesa, negociació, lideratge o intel·ligència emocional, entre d’altres.

Crea el teu equip d’alt rendiment

El teu equip d’alt rendiment en l’empresa ajudarà a aconseguir aquests objectius marcats, a millorar les relacions entre tot el grup de treballadors i, en definitiva, a fer la vida laboral molt més senzilla. Per crear satisfactòriament un bon equip d’alt rendiment, el líder haurà de:

  • Marcar objectius a batre
  • Definir un sistema de mesurament del nivell d’abast d’aquests objectius
  • Definir sistemes de comunicació entre els membres
  • Definir procediments per facilitar la solució de problemes i presa de decisions
  • Desenvolupar sistemes de gestió de personal on s’aconsegueixi motivació perquè l’equip es mantingui al llarg del temps

Però… què faig per generar team building?

Existeixen molts esdeveniments pensats per ajudar a la creació de team building i el nostre centre lúdic d’escaladaEverest Costa Brava, és ideal per aconseguir-ho. La idea principal és crear esdeveniments Team Building o esdeveniments participatius perquè els participants han de treballar en equip, amb el seu equip habitual de treball en l’empresa i superar entre tots, de forma cooperativa, una sèrie d’obstacles en forma de proves per cohesionar aquest grup fraccionat o dividit.

Per superar aquestes proves caldrà superar dificultats individuals i col·lectives intentant arribar conjuntament a l’objectiu marcat en l’esdeveniment. Això ajudarà al fet que l’equip de treball ho apliqui habitualment en el treball diàriament en l’empresa per aconseguir els objectius empresarials marcats.

Per això, és necessària la implicació de tots els treballadors de l’empresa de forma activa perquè ells són els protagonistes de el team building i, al final de cada prova, s’aplaudiran ells mateixos perquè l’automotivació és important també.

Què trobaré al centre d’escalada?

Trobaràs 3 nivells de fins a 90 etapes a superar per tots els participants repartides en un circuit de cordes, una plataforma superior i una inferior per poder reunir-se i fer equip i un gronxador gegant. Tot això a 15 metres d’altura per potenciar la confiança entre els membres i superar les pors individuals i col·lectius.

Us esperem!