L’estiu ja s’acaba i en poc temps tenim el fred de tardor/hivern al damunt. Per això, sempre vénen bé uns consells per poder escalar a l’hivern en les millors condicions. Les baixes temperatures incrementen l’adherència de la goma dels peus de gat i amb això aconseguim que els dits quedin més durs facilitant la pràctica i, entre altres coses, allunyen a les multituds de gent que es formen, amb el que la pràctica de l’escalada es fa més tranquil·la.

Hi ha vegades que practiques escalada a l’agost o setembre en una zona concreta on gairebé no pots ni aguantar-te ni encadenar diverses seccions seguides i, més tard, proves a realitzar el mateix tram però a l’hivern amb temperatures baixes. Per art de màgia, tot sembla més fàcil, trepitges amb més seguretat i tens moviments més fluïts.

Aquests són els avantatges, però hi ha vegades que el fred és MOLT fred… i és quan hem de triar el plafó o el rocòdrom on habitualment entrenes però, el desavantatge, és que la multitud de gent que evites trobar en una zona natural en ple hivern… estarà probablement el cap de setmana en aquest rocòdrom.